Osnovne strukovne studije „ELEKTROTEHNIKA“

Fakultet tehničkih nauka raspisao je konkurs za upis na studijski program OSS „Elektrotehnika“ u okviru kojeg postoje DVA modula (smera): „Elektroenergetika i obnovljivi izvori električne energije“ i „Elektronika i telekomunikacije“.

Konkurs je raspisan za školsku 2021/2022. godinu, a prijavljivanje kandidata je od 02. 09. 2021. u 08:00 časova do 03. 09. 2021. u 13:00 časova.

Studenti OSS „Elektrotehnika“ nakon prve zajedničke godine opredeljuju se za jedan, od dva, studijska modula (smera):

  • ELEKTROENERGETIKA I OBNOVLJIVI IZVORI ELEKTRIČNE ENERGIJE – obrazuje stručnjake koji će dati doprinos ubrzanju razvoja obnovljivih izvora električne energije i ovi stručnjaci se momentalno mogu uključiti u planiranje, projektovanje, ispitivanje, upravljanje i održavanje elektroenergetskih objekata, savremenih industrijskih pogona i razvojnih centara.
  • ELEKTRONIKA I TELEKOMUNIKACIJE – obrazuje stručnjake koji će dati doprinos ubrzanju razvoja elektronskih i računarsko-telekomunikacionih sistema, posebno Interneta u najširem smislu, kao i softverskih alata i proizvoda iz oblasti informacionih tehnologija (IT), a ovi stručnjaci imaće potrebne kompetencije za momentalno uključivanje u planiranje, projektovanje, razvoj, ispitivanje i održavanje elektronskih, računarsko-telekomunikacionih i IT sistema.

Studentima, nakon završetka studija, pruža se mogućnost NASTAVKA obrazovanja i usavršavanja na FTN na dvogodišnjem (120 ESPB) studijskom programu MASTER STRUKOVNE studije (MSS) „Elektrotehnika“ koji, takođe, poseduje dva studijska modula (smera):

Konkurs za MSS „Elektrotehnika“ za školsku 2021/2022. takođe je objavljen.

OSS „Elektrotehnika“ – opšte informacije:

Dodatne informacije i pitanja: